ΘΥΡΣΟΣ - Οίκος Ελλήνων Εθνικών
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΘΥΡΣΟΣ - Οίκος Ελλήνων Εθνικών

Forum Μελών και εκλεκτών Φίλων του Οίκου Ελλήνων Εθνικών, Θύρσος
 
ΦόρουμPortalLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Clock
Resound The Horn
Our Music Blog

Our BlogSpot
blog

Γαία

 

 Aκέραιη μουσική καταγραφή αρχαίας Ελληνικής μελωδίας

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Θησέας Λύκος
Moderator
Moderator
Θησέας Λύκος


Αριθμός μηνυμάτων : 1654
Ημερομηνία εγγραφής : 17/10/2010
Τόπος : Πολυθειστική Αθήνα, Europa

Aκέραιη μουσική καταγραφή αρχαίας Ελληνικής μελωδίας  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Aκέραιη μουσική καταγραφή αρχαίας Ελληνικής μελωδίας    Aκέραιη μουσική καταγραφή αρχαίας Ελληνικής μελωδίας  I_icon_minitimeΤρι Φεβ 12, 2013 9:37 am

Η μοναδική στον κόσμο ακέραιη μουσική καταγραφή μελωδίας σε αρχαιοελληνική παρασημαντική με τη χρήση αποκλειστικά φωνητικών χαρακτήρων, που βρέθηκε το 1912 στη Θράκη, αποκωδικοποιήθηκε από Έλληνα επιστήμονα και. παρουσιάστηκε μουσικά στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Α' Βαλκανικού Συνεδρίου Φυσικής.Aκέραιη μουσική καταγραφή αρχαίας Ελληνικής μελωδίας  42b34a60b2f99fcbc2446eaad76f33bf_L
Τη μουσική ερμηνεία της επιγραφής, πάνω σε δαχτυλίδι, που βρέθηκε σε τάφο του 5ου π.Χ. αιώνα, στο σημερινό βουλγαρικό Χωριό Εζέροβο, κοντά στη Φιλιππούπολη, έκανε ο επίκουρος καθηγητής της ακουστικής και φυσικής της μουσικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Σπυρίδης, που έκανε και την ανακοίνωση.
Το δαχτυλίδι με την παρτιτούρα του θρακικού ύμνου, που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Σόφιας, είχε βρεθεί στη διάρκεια ανασκαφών στον τάφο του Εζέροβο μαζί με άλλα αρχαιοελληνικά κτερίσματα, κι έχει προκαλέσει ζωηρό ενδιαφέρον συγκριτικής γλωσσολογίας, στηριγμένοι δηλαδή στο λεξιλόγιο γνωστών ινδοευρωπαϊκών γλωσσών.
Οι χαρακτήρες είναι γραμμένοι πάνω στην πλάκα του δακτυλιδιού χωρίς να ξεχωρίζουν οι λέξεις. Σε αντιγραφή είναι οι εξής:
ΡΟΛΙΣΤΕΝΕΑΣΝ
ΕΡΕΝΕΑΤΙΑ
ΤΕΑΝΗΣΚΟΑ
ΡΑΖΕΑΔΟΜ
ΕΑΝΤΙΛΕΖΥ
ΠΤΑΜΙΗΕ
ΡΑΖ
ΗΛΤΑ
Ο φιλόλογος Κοσμάς Αποστολίδης από τη Φιλιππούπολη είχε υποστηρίξει ότι η επιγραφή είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης είχε διατυπώσει τη γνώμη ότι είναι προφανής ο προφορικός και προαιολικός, δηλαδή ο θρακικός, χαρακτήρας της επιγραφής.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.thyrsos.gr
 
Aκέραιη μουσική καταγραφή αρχαίας Ελληνικής μελωδίας
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΘΥΡΣΟΣ - Οίκος Ελλήνων Εθνικών :: Portal News Report-
Μετάβαση σε: